Despre mine

*  *  *

Elena = Recrutare+Pasiune

 

Sunt Elena și mă declar dependentă de recrutare. Nu, nu vreau să mă vindec, ci dimpotrivă, să mă afund și mai mult în pasiunea mea! Nu mă tratez deci, ci mă alimentez în fiecare zi cu energie de la candidați și cu feedback constant din piață.

Adesea, mă întreabă lumea: de ce-ai vrea să faci asta? E o muncă ce nu are rezultate imediate, o căutare de luni de zile se poate spulbera într-o clipă, iar la cum arată piața forței de muncă la acest moment, numai recruiter să nu fii… Ei bine, recunosc că îmi plac provocările, oamenii și drumul până la “candidatul ideal”, chiar dacă acest drum e presărat cu multe hopuri, cu discuții fără rezultat sau cu oferte refuzate.

Candidații nu-i iubesc pe recruiteri, asta e clar, în special când vorbim de lumea IT-ului: ba sunt recruiterii nepregătiți, ba nu revin cu feedback într-o săptămână, ba nu vin cu oferte financiare pe măsura așteptărilor. Adevărat, ca-n orice breaslă până la urmă, sunt și recruiteri poate mai puțin pasionați de ceea ce fac sau în care nu s-a investit suficient. Sunt însă în piață și Recruiteri OZN! OZN, da, cei care chiar își fac treaba cu profesionalism, cap-coada, cei care creează o experiență faină candidatului pe tot parcursul unui proces de recrutare. Sunt acei recruiteri care “răpesc” candidații buni, uneori chiar în ciuda unei oferte salariale sub așteptările lor inițiale.

Cu ce convinge un astfel de Recruiter? Cu respect, pasiune, implicare, ascultare activă, analiză, feedback. Recruiterul OZN călătorește în timp și spațiu și trece prin toate stările: de la entuziasmul unei conversații plăcute, până la tristețe din cauza unei oferte refuzate sau la dezamăgire atunci când candidatul selectat anunță cu o zi înainte de data de start că a fost contra-ofertat! E clar: dacă nu iubești suficient de mult meseria asta, mai bine nu te apuca de ea!

Voi strânge aici idei și gânduri într-ale recrutării și cu drag aștept și alți pasionați să intre în lumea mea; sper să inspire sau să molipsească mai departe, în așa fel încât să mai spălăm din imaginea recrutării de “rățușca cea urâtă a HR-ului”.

Până una-alta, să avem spor la “răpit” candidați faini!

Pe mine mă găsiți la Mega și mă puteți “recruta” la: blogderecrutare@gmail.com

Semnat – Elena (Recruiter, mamă și nu în ultimul rând, moldoveancă)