eroi in pijamale rezistam carantina covid

Eroi in pijamale ?!

Nu știu cum, dar parcă peste noapte, ne credem cu toții eroi! 

De ce? Care sunt actele de eroism? 

Pentru că rezistăm în casă, pentru că reușim să stăm împreună cu cei dragi (care până la urmă sunt cei care ne iubesc și pe care îi iubim), pentru că nu mai vedem filme la cinema, ci pe Netflix, pentru că am învățat să gătim mai mult, în loc să mergem la “Mec”, pentru că nu ne mai deplasăm la birou, ci ne logăm din pat, de acasă, din balcon, din curte, după caz, și ne auzim mai mult cu colegii și cu prietenii în online decât ne vedem?……..suntem cel mult Eroi în pijamale și asta doar pentru că nu reușim să ne schimbăm de pijamale în fiecare dimineață înainte de primul meeting! 

Statul în casă ni se pare deodată act de eroism, întrucât normalul, în vizinea noastră, era cu totul altul: lipsa acestui acasă! Nu aveam niciodată timp să stăm cu cei dragi (weekendul era și el pe fugă), ieșeam la mall mai des decât am fi avut cu adevărat nevoie, mâncam în grabă și alegeam varianta comodă în locul gătitului acasă, îmbrăcam hainele office dis-de-dimineață și aruncam pijamalele cât colo de la prima oră. Am fost bulversați de atâta stat acasă, încât acum, chiar și cei care tânjeau odinioară după “work from home” numără zilele până când se vor putea întoarce la birou. E adevărat, întâmpinăm cu toții multe provocări în această perioadă cu lucrul de acasă, mai ales atunci când, pe lângă activitatea profesională, trebuie să prestăm și muncă în familie, să fim și bucătari, și educatori, și project manageri în propria gospodărie, însă, nu e nici pe departe vorba de eroism! Dacă le facem pe toate nu înseamnă că suntem eroi și că trebuie sa primim vreo medalie de #rezist în izolare, e doar o dovadă a responsabilității pe care o avem/sau ar trebui să o avem în contextul dat, o adaptare la realitatea COVID. 

Suntem în pijamale, e drept, mai mult decât eram până acum, dar mai ușor cu eroismul! Putem să ne prefacem că salvăm lumea zi de zi sau noapte de noapte stând acasă (există, bineînțeles, și ceva adevăr în asta), dar hai să o facem de dragul jocului, pentru cei mici și de dragul protejării celor vârstnici. Eroii sunt mai degrabă cei care au ieșit zi de zi din casă, cei care au dat o mână de ajutor celor infectați, cei care au pus umărul la continuitatea business-ului, cei ce au oferit mai departe un loc de muncă angajaților sau au regândit afacerea în așa fel încât să fie viabilă în vreme de pandemie. 

Noi, cei aflați în “work from home”, putem să ne bucurăm că am reușit să ducem mai departe activitatea, să ne dezvoltăm noi abilități, să ne cunoaștem și să îi cunoaștem mai bine pe cei din jur, să devenim mai creativi, forțați de împrejurări, să îmbrăcăm pijamalele mai des și mai cu haz. Hai să nu așteptăm vreo recunoaștere publică pentru faptul că am stat în casă, ci mai degrabă să fim responsabili și mai departe și să-i învățăm și pe cei mici că haina de erou în zilele noastre poate fi un halat de medic sau pur și simplu o pereche de pantaloni și un tricou ale unui voluntar care îți lasă cumpărăturile la ușă atunci când ești bătrân și singur la tine în casă. 

Pijamale sunt multe, eroi………