Lista scurtă … de dorințe

Cu cât se apropie Sărbătorile de iarnă, cu atât gândul ne duce la lista de dorințe pentru Crăciun. Punem în balanță ce am acumulat tot anul și ce ne dorim pentru cel următor și uite-așa rezultă ce ne lipsește sau ce ar putea veni ca “bonus” pe mai departe. Voi îmbrăca haina de recruiter și voi lăsa și eu aici lista mea scurtă (de dorințe, de această dată, nu de candidați).

Dragă Moșule, dacă încă mai crezi în mine și în puterea mea de a potrivi oameni cu joburi, te rog să-mi aduci anul ce vine:

-proiecte frumoase și din ce în ce mai provocatoare;

-candidați a căror motivație să fie ceva mai mult decât “stau în zonă” sau “vreau să testez piața, să văd dacă pot obține ceva mai bun”;

-oameni faini cu care sa împart opinii și de la care să învăț mai departe;

-colegi umani, în mijlocul cărora să mă simt “ca acasă”;

-povești frumoase pe care să le ascult cu drag în cadrul interviurilor și care să mă ajute să iau cea mai bună decizie;

-candidați care măcar să se prezinte în ziua și la ora agreate, iar dacă nu ajung, să sune din clopoțel (sau, mă rog, din telefon);

-puterea de automotivare continuă, indiferent de provocări;

-aceeași pasiune și același drag de oameni;

-JD-uri noi, care să mă provoace și să mă anime;

-hiring manageri implicați în procesele de recrutare și deschiși la comunicare;

-inspirație pentru a aborda situații recurente cu un aer mereu “fresh”;

-înțelepciunea de a nu emite judecăți superficiale;

-puterea de a asculta oamenii și de a-i ghida pe mai departe;

-șansa de a influența decizii;

-echilibru și obiectivitate în procesul decizional;

-bugete generoase pentru candidați și cât mai multe oferte acceptate;

-colegi statornici și cât mai puține Exit-uri;

-zâmbete abundente la birou și voie bună;

……. restul dorințelor, depind doar de mine.

Și dacă Moșu’ îmi va umple șosetele de JD-uri și de hiring request-uri fără număr, înseamnă că știe că le pot transforma ca prin magie în proiecte de succes. Așa că, sper într-un an plin și mă încarc de pe-acum cu energie bună, care să-mi ajungă până în Decembrie viitor. Nu voi sta însă cu mâinile-n sân să aștept sacul plin al Moșului, ci voi căuta să atrag către mine oameni și proiecte dragi, să fac eu primul pas, în așa fel încât să convertesc cât mai multe dorințe în realitate; în final, de noi depinde “magia” cu care privim/ abordăm tot ceea ce ni se întâmplă, indiferent cât de dificile ar fi situațiile cu care ne confruntăm. Avem șansa să alegem cu ce “globuri” împodobim bradul, astfel încât să ne înfrumusețăm viața la birou.

Să nu uităm că “Moșul îți dă, dar nu-ți pune și în traistă”, așa că, hai să facem tot ce ține de noi să transformăm lista scurtă de dorințe în lucruri concrete și durabile!