Unde nu sunt recruiteri buni, vai de Employer Branding!

Trimitem în prima linie la luptă pe cei mai slabi soldați, fără arme și fără antrenament prealabil și ne mirăm apoi că inamicul/concurența câștigă. Da, dar măcar avem un drapel frumos colorat, pe care-l fluturăm cu insuflețire deasupra cetății! Cam asta fac multe companii cu recruiterii (cei din prima linie) și se mândresc apoi cu inițiativele de Employer Branding.

Primul contact candidat-companie e reprezentat de întâlnirea cu recruiterul – după această primă “confruntare”, candidatul pleaca de la interviu cu o imagine despre cultura organizațională, dinamica și spiritul companiei. În cadrul interviului de angajare recruiterul este ambasador al organizației din care face parte. Candidații iau cu ei prima impresie de după interviu și merg cu ea mai departe în piață.

Employer Branding-ul vine pentru a întări și pentru a susține imaginea de angajator în piață, dar fără o comunicare constantă și de calitate recruiteri-candidați, rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor de timp, efort și bani.

Odată imaginea de angajator deteriorată de feedback-ul negativ al unor candidați care nu au avut parte de experiențe pozitive la interviu, e foarte dificil, costisitor și de lungă durată să redai companiei strălucirea de altădată. De aceea susțin că trebuie investit mai mult în sfera recrutării, în așa fel încât companiile să aibă o echipă de recrutare puternică, profesionistă și să poată oferi candidaților experiențe cu impact pozitiv. Employer Branding-ul vine pentru a întări și pentru a susține imaginea de angajator în piață, dar fără o comunicare constantă și de calitate recruiteri-candidați, rezultatele nu sunt pe măsura investițiilor de timp, efort si bani.

Așa încât, dragi angajatori, investiți mai mult în recruiteri, credeți în ei și trimiteți-i la luptă cu toate armele necesare pentru a câștiga bătălia și pentru a putea atrage în avans noi recruți motivați și dornici să ducă povestea voastră mai departe!